Vintern är här!

Så var det december igen och snart jul, hösten har flugit förbi i rasande fart och de sista 90-dygnskontrollerna gjordes i början på november, då var det bra ruggigt i seminstallet till skillnad från i somras! Vi kan blicka tillbaka på en bra säsong med ett stoantal strax under 100 och en dräktighetsprocent på station på uppåt 90%

Även iår har vi lärt känna nya stoägare samtidigt som en hel del gamla bekanta kommer tillbaka, detta är vi så glada för! Våren och sommaren har som vanligt varit bitvis intensiv och dagarna ibland långa men eftersom jag har så bra medarbetare omkring mig och många som kan ställa upp och jobba om det behövs en extra hand så har även de tuffaste dagarna varit fyllda med humor och skratt, TACK alla som bidragit till att vi genomfört ännu en säsong på Markebäck! Välkomna åter i vår!

 

Inte så trångt runt hösilagehäcken den här tiden på året! Fyra av de sex övervintrande hästarna på Markebäck njuter av decembersolen, Cassus MB och mamma Usdorette, Glimra Rosé samt mamma Gnista. 

Vintertid är det tomt i nästan alla våra hagar, detta gör att vi har ordentligt med gräs i även de minsta rasthagarna på sommaren vilket uppskattas av våra seminston! Den utfodring som görs vintertid är till en annan typ av flock, vi brukar ha ett stort gäng änder i dammen sålänge isen inte täcker hela ytan, liksom seminston närmar de sig direkt när man kommer med mat!

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Markebäck!

Hingstar på station 2019

                        

 '