Född 1993, 163 cm, e. Veganum u. Bergere du Chateau ue. Iago C

Ägare Haras Nationaux, Frankrike, utlånad av Sud Equine Services, Tarbes. Leasas av Ann Gyllenswärd, Växjö. 

Fango In Blue är en av de bästa fälttävlansförärvarna i Frankrike med ett mycket högt Blup-index. Han har lämnat hästar på hög nivå i både hoppning och fälttävlan, bla deltagare i OS i London och Longines Global Champions Tour. Han har avkommor exporterade till USA och Nederländerna. 

Fango har själv tävlat i hoppning i årgångschampionaten, med ett stadigt stigande ISO. Han har därefter tävlat i hoppning med regelbundna placeringar i Grand Prix Pro 2 med 26 segrar.  

Fango är en ädel hingst. Han nedärver angloarabens kvalitéer, han passar särskilt väl till ston som behöver ”blod” och energi. Han nedärver god hoppförmåga, sitt goda temperament och skönhet.  

Fango är sedan 1999 godkänd i flera avelsförbund i Frankrike bland annat Selle Francais och Angloarab. Han har knappt 200 registrerade avkommor, merparten Selle Francais. I Sverige är han tilldelad ELIT av SAAF och är den första angloaraben på många år som är godkänd i SWB. 

Användningsråd från SWB 2014:

"Ädel, långlinjerad och elegant angloarabhingst med mycket goda avkommemeriter i fälttävlan och goda avkommemeriter i hoppning. Bör kunna användas för målinriktad fälttävlansavel, såväl som i förädlingssyfte inom hoppaveln." 

Under 2013 hade Fangos avkommor vunnit 137 815 EURO, ca 1,2 milj kr beroende av Eurokursen!

Fango har ett 50-tal indexerade tävlande avkommor i hoppning och fälttävlan, varav 13 med index över 120 som endast 12 % av indexerade avkommor uppnår. 

Fangos två bästa avkommor är

Ocarina du Chanois

(valack, f. 2002, ue. Tenor de Conde)

Ocarina är näst bästa fälttävlanshäst i den franska rankingen med mycket höga prestationsindexet ICC 169.

Bland meriterna finns bla tre Franska Mästerkap, 2.a i EM i lag, 7:a i unghäst VM, segrar i flera unghästchampionat, flertalet segrar i *** fälttävlan och deltagande i OS i London.

Därutöver placeringar i hoppning och dressyr. Sammanlagd vinstsumma 72 817 Euro (2013) 

Prele du Chanois

(sto, f. 2003, ue. Ténor de Condé)

Prele är Fangos bästa avkomma i hoppning. Hon har deltagit i Longines Global Champions Tour under 2014 och där vunnit en tidshoppning och är exporterad till Nederländerna. Hon hade under 2013 vunnit 30 939 Euro och hade 53 segrar i hoppning.  

Fango har bevisligen visat sig vara en mycket god förärvare. Vi hoppas att alla som söker en förädlare och en hingst med hans kvalitéer passar på att använda honom. Han är mycket eftertraktad av stoägarna i Frankrike och de få frysdoser som finns kvar är uppbokade. 

Kontakta Ann Gyllenswärd vid förfrågan om rabatter på betäckningsavgiften. Priser för 2018 ej satta ännu.

Vid frågor om hingsten kontakta Ann Gyllenswärd 070-699 33 09