Född 2003, br. 169 cm. Godk. Brandenburg, Sachsen, Sachsen-Anhalt och Thüringen. Uppf. Landgestüt Sachsen-Anhalt, Prussendorf
Ägare Landgestüt Sachsen-Anhalt, Prussendorf.

 

Canterbury har varit en framgångssaga sedan han föddes på statsstuteriet i Prussendorf. Som fölunge visades han och blev premeföl och championatsföl. Som tvååring visades han på premieringarna i Neustadt-Dosse och blev segerhingst. Som treåring gjorde han ett mycket bra 30-dagarstest med alla poäng över 8, och som 4-åring vann han sitt 70-dagarstest totalt och i hoppning, och kom tvåa i dressyren.

 

Fyra år gammal blev han landeschampion i dressyr. Som 5-åring och 6-åring tävlade Canterbury mycket framgångsrikt i unghästklasser i hoppning och blev som 6-åring landeschampion och kvalade till Bundeschampionatet med Heiko Schmidt i sadeln. 2010, 7 år gammal tävlade han 1,35-klasser med placeringar.
 

Avkommor, från hans första årskull har han en godkänd son och avkommor sålda på ridhästauktioner i båda discplinerna. Han var far till segerfölet i championatet i Neustadt-Dosse 2009, och han har haft en avkomma uttagen till tyska fölchampionatet. Hans äldsta avkommor var 3 år 2010 och presterade mycket bra vid löshoppning, och baserat på sina avkommor har han ett avelsindex (blup) på hela 141 i hoppning och 133 i dressyr.

 

Canterbury är en mycket komplett hingst, högt bedömd på alla punkter. Han har visat sig vara en fantastisk typförbättrare och hans föl toppar typindexen med 8,40 i snitt. Med sina härliga gångarter, fantastiska temperament och stora hoppkapacitet bör han kunna användas på de flesta ston för framgångsrik hopp och allroundinriktning.

Canterbury är visad i Tyskland med följande poäng på sitt 70-dagarstest:

Temperament: 9
Typ: 9
Trav: 8,5
Galopp: 9
Skritt: 8
Hoppning: 9
Ridbarhet: 9

 

Språngavgift 3000 kr

90-dygnsavgift 7000 kr

(priser exkl moms)

 

För mer info om Canterbury besök: