Seminstationen

Seminveterinär och stationsansvarig: Lotten Bäckgren              

                 

 

Hingststall Hingststall

Sedan 1986 har det bedrivits seminstation på Markebäcks Gård. Sedan 1992 har vi haft hingstar på station. Läs mer om våra hingstar på station under respektive flik i menyn ovan.

I seminstallet sker all undersökning och insemination av ston av veterinären och seminassistenten. Det finns två undersökningsspiltor bredvid varandra vilket gör att känsliga och unga ston kan få sällskap, något som vanligtvis lugnar. Framför undersökningsspiltorna finns ett utrymme där eventuella föl kan följa med sin mamma.

Bara ett stenkast från seminstallet ligger hingststallet. Här står de hingstar som vi har på station under säsongen. I anslutning till hingststallet finns ett komplett spermalaboratorium samt en tappningshall.

Utestall Utestall

Möjlig uppstallning av seminston under hela säsongen finns. Stoet kan även vara kvar tills dräktighet är konstaterad. Alla ston får gå ut dagligen, ensamma eller tillsammans med andra ston, under delar av dagen eller dygnet runt. Allt enligt ägarens önskemål.

I utestallet finns 10 luftiga uteboxar, här bor vanligtvis de seminston utan föl vid sidan. I vårt stora stall brukar de fölston som kommer till oss vara uppstallade.

Vi har stora hagar och ett flertal rymliga rasthagar att tillgå. 

 

Prislista avgifter 2018 kommer inom kort.

Lotten Bäckgren Lotten Bäckgren

Jag som jobbar som seminveterinär och är stationsansvarig på Markebäck heter Lotten Bäckgren. Jag är född och uppvuxen på Markebäck och har haft ett "medfött" intresse för hästar och ridning, jag gjorde min tävlingsdebut som sexåring och har sedan tävlat i hoppning både på ponny och häst med höjdpunkter som bla SM brons på C-ponny 1992, SM guld på D-ponny 1995, brons junior SM 1996, med i landslaget vid junior EM 1996 och brons vid lag SM på Strömsholm 1999.

Jag tävlade fram till sommaren 2003, samma höst började jag på veterinärhögskolan vid Ultuna i Uppsala. Efter veterinärhögskolan gick jag en vidareutbildning för att bli seminveterinär och jobbade min första säsong på Markebäck 2009. Efter examen i januari 2009 började jag jobba som smådjursveterinär hos Leif Hokfors på Bista i Örebro, när den verksamheten sedan utvecklades följde jag med och har sedan starten i december 2012 arbetat som smådjursveterinär på djursjukhuset i Kumla. Jag jobbar i Kumla från september till april och ägnar sommaren åt hästar hemma på gården. Numer rider jag inte längre utan ägnar mig åt hästar under seminsäsongen. 

Om ni har frågor eller funderingar kring seminering eller vår station i allmänhet så hör av er till lotten@markeback.se 

Välkomna!

För att anmäla ditt sto till betäckning klicka på länken till språngrulla nedan!